Zadnje časa precej uporabljamo kamutovo moko.

Iz te moke je kruh prijetnega, malo sladkastega okusa! Prav tako so odlični žganci, pa palačinke, mafini, testenine ....

Kamut lahko uporabljamo v "skoraj" vsakem receptu ...namesto pšenične moke!

Kamut je starodavno žito, ki izvira iz  Egipta, danes ga največ pridelajo v Kanadi. Zaenkrat je še gensko nespremenjen in zato raste počasneje kot npr. pšenica, kar pomeni manjši hektarski donos in zato za nekatere pridelovalce, ni dovolj p...

Kako pripraviti "ta pravega" mi je pokazala prijazna gospa, prijateljica iz Bolgarije. Hitro in enostavno, brez kompliciranja!

Ker je burek pekla pri meni doma je s seboj prinesla vlečeno testo (tanke lističe, ki jih poznajo pod imenom "kore"), sicer pa se lahko tako tanko, vlečeno testo dobi tudi pri nas. 

Sestavine:

- 500 g nemastne (albuminske) skute

- 500 g  vlečenega testa (ekstra tankega)

- 4 jajca

- 300 g jogurta (dva lončka)

- 1,5 dcl olja

- 1 pecilni prašek (lahko tudi manj)

- 1 žlička...

Za pokušino sem spekla korenčkove piškote, ki so mi bili v mladih letih, najljubši!

Tokrat sem uporabila polnozrnato kamutovo moko, ki daje piškotom poseben okus, predvsem pa dodam manj sladkorja, saj ima Kamut bolj sladkast okus.

Uporabite lahko tudi katerokoli drugo moko.

Sestavine:

- 1/2 kg moke (bela, pira, kamut ... po želji!)

- 1 zavitek masla ali margarine

- 1 pecilni prašek

- 300 g korenja

- marmelada - po želji

- sladkor v prahu

Moko s pecilnim praškom in zmehčanim maslom dobr...

Sladica res ne izgledala "nevemkako", ampak ko jo probaš, si očaran!

Preizkušeno! Večkrat!

Gre za zelo enostavno sladico, francoskega izvora, z jabolki in listnatim testom, ki je prav zaradi  preprostosti - enkratna!!! Lahka, topla (op.p.: dobra je tudi mrzla), zdrava, poceni!


Hip, hip, strašni trik... je pravzaprav na koncu, ko posodo v kateri se je spekel "tarte tatin" obrneš na glavo... na krožnik... tako, da je tisto, kar je bilo v ponvi (oz. pekaču) na dnu, je zdaj na vrhu....

Veliko vrst kruha sem že pekla... iz različnih mok, dodajala različna semena, kosmiče, olive, praženo čebulo, jogurt, kislo smetano, zelišča. Pred nekaj meseci mi je kolegica poslala recept za kruh brez gnetenja.

Zelo je enostaven in uspe tudi, če nimaš nobenega predznanja - tako glede kvasnega nastavka, gnetenja, vzhajanja, vrste pečice... potrebno se je le pravilno tempirati, glede na to, da je potrebno najmanj 12ur čakati na naslednji korak, držati se navodil v receptu in to je to!...

Please reload

Zadnje objave

April 4, 2017

February 27, 2017

February 20, 2017

February 13, 2017

February 6, 2017

January 30, 2017

Please reload

Arhiv
Please reload

Sledite nam
  • Facebook Basic Square
  • Instagram - Black Circle
Horacijevi partnerji
Ljubljana Info Logo 3000-04-08 PNG-08.pn

©2023 by Bread. Proudly created with Wix.com