Spodnji recept se ne more ponesrečiti, je en-dva ... kuhano in zelo je okusno!

Samo sestavine je treba imeti, lahko tudi malo improvizirate (namesto gorgonzole kakšen drug topljiv sir, namesto tortelinov so lahko njoki, široki rezanci, špageti, namesto sladke smetane, kisla smetana in malo mleka - ne preveč).

Sestavine:

- Tortelini (2 vrečki oz. za 4 osebe – za 1 osebo računaš 8 do 10 dkg)

- Sladka smetana - 0,25l

- Gorgonzola (lahko so tudi mehki sirčki za mazanje - 3 kom)

- Listki žajblja...

Brskala sem po starih kuharskih knjigah in zapiskih iz katerih so padali številni listki z recepti. Na enem je bil recept za goveje zrezke, ki sem jih včasih večkrat pripravljala. Pa sem jih po dolgem času spet. Toda, v silni vnemi,  sem pozabila slikati posamezne postopke priprave.

Recept je nekoliko nenavaden vendar enostaven in končni izdelek je zelo, zelo okusen!!!

Sestavine:

- 4 goveji zrezki (morajo biti lepi, brez žilic in maščobe, ... ker vsako žilico takoj odkrijejo ;))

- kru...

Recept za te piškote sem že pred časom dobila od prijateljice Maje z Bleda, pa se nikakor nisem spravila k peki - do danes. Najprej je bil izgovor kavni mlinček (potreben je za mletje lanenih semen, ki so sestavni del recepta), potem je bilo poletje, ko se peki piškotov iz praktičnih razlogov izogibamo...

No, danes so končno prišli na vrsto! Glede na to, da je recept enostaven in da so hitro narejeni, jih bom letos zagotovo še pekla. In ker zelo hitro "kopnijo", bom naslednjič količine podvojila!

...

V naši družini smo se zaradi prilagajanja celiakašu tudi vsi ostali (skoraj) odvadili jesti kruh. V glavnem ga sploh ne pogrešamo. Razen, ko je treba kaj dobrega namazati. Npr. tatarski biftek, domač ribji ali zelenjavni namaz in podobno...

V takih primerih koruzni ali riževi vaflji res niso nekaj v kar bi človek z veseljem ugriznil. Zato sem se odločila, da naredim nekaj kar bi nam prav prišlo, še posebej v času praznikov.

SUHE SESTAVINE

2 skodelici koruzne moke

1 čajna žlička vinskega kamna (narav...

Please reload

Zadnje objave

April 4, 2017

February 27, 2017

February 20, 2017

February 13, 2017

February 6, 2017

January 30, 2017

Please reload

Arhiv
Please reload

Sledite nam
  • Facebook Basic Square
  • Instagram - Black Circle
Horacijevi partnerji
Ljubljana Info Logo 3000-04-08 PNG-08.pn

©2023 by Bread. Proudly created with Wix.com