Korenčkovi žepki iz Kamuta

January 17, 2017

Za pokušino sem spekla korenčkove piškote, ki so mi bili v mladih letih, najljubši!

 

Tokrat sem uporabila polnozrnato kamutovo moko, ki daje piškotom poseben okus, predvsem pa dodam manj sladkorja, saj ima Kamut bolj sladkast okus.

 

Uporabite lahko tudi katerokoli drugo moko.

 

Sestavine:

- 1/2 kg moke (bela, pira, kamut ... po želji!)

- 1 zavitek masla ali margarine

- 1 pecilni prašek

- 300 g korenja

- marmelada - po želji

- sladkor v prahu

 

Moko s pecilnim praškom in zmehčanim maslom dobro pregnetemo. Lahko najprej z mešalnikom za testo, nato ročno. Naknadno dodamo nariban korenček in še enkrat dobro pregnetemo (jaz sem vse skupaj pregnetla ročno). 

 

 

 

Pri tem je treba biti potrpežljiv in brez panike, testo vsekakor "rata" - krhko, piškotno testo.

 

 

 

Delovno podlago posujemo z moko in testo razvaljajmo. Naredimo krogce, s kozarcem ali "okroglim modelčkom" - s premerom 7 cm. Na sredino vsakega krogca damo marmelado (malo) in  ga prepognemo na pol.

 

 

Po robovih stisnemo z vilicami, da pri peki ne gre narazen in marmelada ne steče iz piškota.

 

 

Pečemo jih v pečici na 175 stopinj C, 20 - 25 minut. Pečene posujemo s sladkorjem v prahu.

 

 

Op.p.: Z navedenimi količinami dobimo okoli 40 piškotov, če bi bil premer kroga za piškot - 10 cm bi dobili približno 30 piškotov.

 

Dober tek!

 

Op.p.2: Če vam primanjkuje časa in živcev za izdelavo doma, pa lahko marelične žepke kadarkoli kupite pri Horaciju ;).

 

 

 

Share on Facebook
Please reload

Zadnje objavljeno

April 4, 2017

February 27, 2017

February 20, 2017

February 13, 2017

February 6, 2017

January 30, 2017

Please reload

Arhiv
Please reload

Sledite nam
  • Facebook Basic Square
  • Instagram - Black Circle
Horacijevi partnerji
Ljubljana Info Logo 3000-04-08 PNG-08.pn

©2023 by Bread. Proudly created with Wix.com