Krofi pred pustom

February 13, 2017

Recept sem naredila po posvetovanju s horacijevim prodajalcem glede moke in zato, ker so me na Facebooku prijateljice sprovocirale z vsemi temi lepimi fotkami krofov ... Saj res! Še malo pa bo pust...

 

Vse skupaj gre takole:

 

Sestavine vam bodo služile za cca. 10 - 12 krofov

 

330g  - MOKE TIP 400

170 g - OSTRE MOKE
1/2 - KOCKE FALA KVASA 
1 dcl - MLEKA 
1,5 dcl - NAVADNEGA JOGURTA
25 g - MASLA
4 - RUMENJAKE
40 g - SLADKORJA
1 VANILIJEV SLADKOR 
1,5 MAJHNE ŽLIČKE SOLI 
NARIBANA POMARANČNA LUPINICA 

 

Nadev: Pri Horaciju sem vzela termostabilno marelično marmelado, ki se je lepo obnesla. Termostabilno samo pomeni, da vročina sveže pečenega krofa, marmelade ne stopi in ne teče, med polnjenjem krofov.

 

 



POSTOPEK:

  • V srednje toplem mleku pripravimo kvasec in pustimo da naraste.

  • Zmešamo rumenjake in sladkor, dodamo maslo, ki je segreto na sobni temepraturi, jogurt, in ostale sestavine, ter na koncu kvasec. Vse skupaj dobro premešamo in damo vzhajati.

  • Vzhajamo od 30 do 45 min da naraste.

  • Še enkrat premesimo in pustimo vzhajati še 30 min.

  • Izoblikujemo kroglice ter pustimo vzhajati dodatnih 30 min (toliko da narastejo za eno velikost).

  • Segrejemo olje (toliko, da krofi plavajo), pečemo na srednji temperaturi (na indukciji na 4), dokler krofi ne dosežejo lepe zlato-rumene barve.

  • S cedilom poberemo iz olja in damo na papirnato brisačko, da se olje nekoliko vpije in odcedi.

  • Napolnimo s termostabilno marelično marmelado in potresemo s sladkorjem.

 

Dober tek, naj vam uspe!

 

 

 

Share on Facebook
Please reload

Zadnje objavljeno

April 4, 2017

February 27, 2017

February 20, 2017

February 13, 2017

February 6, 2017

January 30, 2017

Please reload

Arhiv
Please reload

Sledite nam
  • Facebook Basic Square
  • Instagram - Black Circle
Horacijevi partnerji
Ljubljana Info Logo 3000-04-08 PNG-08.pn

©2023 by Bread. Proudly created with Wix.com