Prosena kaša s sadjem

February 20, 2017

Prosena kaša blagodejno vpliva na celoten prebavni trakt (v želodcu povzroča alkalno reakcijo), poleg tega ne vsebuje glutena. Koristi tudi zdravju kože, las, nohtov in zob.

 

Pospešuje odvajanje vode iz telesa in uravnava črevesno floro.

Poleg vsega je kaša zelo okusna. Tako kot številne jedi na žlico je del slovenskega izročila.

 

Sladica iz prosene kaše – lahko jo jemo toplo ...po kosilu, lahko pa je tudi okusen, lahek, zdrav zajtrk! 

Če želimo jo pripravimo brez sladkorja in s kombiniranjem različnih vrst sadja.

 

Sestavine:

 

  • 400 g prosene kaše

  • dober liter mleka (lahko uporabimo tudi vodo, ali kokosovo mleko, riževo mleko, mandljevo mleko)

  • 5 do 8 jabolk - odvisno kako so velika

  • drugo sadje (lahko zmrznjene borovnice, maline, slive, marelice) - da sladico malo popestrimo

  • 1 puding

  • sladkor (po želji)

  • ščepec soli

 

1. Mleko zavremo mu dodamo ščepec soli in proseno kašo. Kuhamo jo 10 do 15 minut, odvisno kako mehko in gosto želimo (meni zadostuje 10 minut kuhanja). Vmes jo večkrat premešamo, nato jo pokrijemo in pustimo nekaj časa, da se prepoji in zgosti.

 

2. V drugo posodo damo žličko masla in na njem dušimo na manjše koščke narezana jabolka, ki smo jim dodali cimet in sladkor (po želji). Pri pripravi te plasti lahko dodamo še kakšno drugo sadje, da spremenimo barvo in okus (borovnice, maline, jagode, marelice, slive, limono). Dušimo toliko časa, da se sadje zduši in zgosti v sadno kašo, vode ne dodajamo.

 

3. Skuhamo vanilijev puding. Jaz ga navadno skuham iz pol litra vode in malo jabolk (in malo sladkorja), ki jih spasiram skupaj s pudingom. Včasih pa vzamemo pol litra kakšnega drugega sadnega soka, ali kompot... glede na navdih ;).

 

Nato v plasteh v lonček zlagamo: proseno kašo, sadno kašo, proseno kašo, sadno kašo in prelijemo s pudingom.

 

Pride 7 do 8 kozarčkov, odvisno kako so veliki.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naj vam uspe, pa dober tek ;)!

 

 

 

 

Share on Facebook
Please reload

Zadnje objavljeno

April 4, 2017

February 27, 2017

February 20, 2017

February 13, 2017

February 6, 2017

January 30, 2017

Please reload

Arhiv
Please reload

Sledite nam
  • Facebook Basic Square
  • Instagram - Black Circle
Horacijevi partnerji
Ljubljana Info Logo 3000-04-08 PNG-08.pn

©2023 by Bread. Proudly created with Wix.com