Brezglutenski kruh

Odkar so možu pred pol leta diagnosticirali celiakijo, se mučim in eksperimentiram s peko brezglutenskega kruha. Priznam, kar nekaj končnih izdelkov je romalo v koš, nekajkrat pa smo se malce "posilili" in ga pojedli takorekoč iz obupa...

 

Zadnjič sem odkrila recept, ki se mi je zdel vreden poskusa. Ker nisem imela doma tapiokine moke, riževe pa čisto malo, sem recept priredila glede na domače zaloge.

 

165 g ajdove moke

190 g prosene moke

120 g koruzne moke

45 g riževe moke

3-4 žlice mešanice semen za kruh in pecivo

1 jajce

1 vrečka bio suhega kvasa

4 žlice oljčnega olja

500 ml tople vode

1 žlička soli

1 žlička sladkorja

 

Vse skupaj zmešamo z električnim mešalnikom, da dobimo precej tekoče testo. Pekač za kruh naoljimo in testo zlijemo vanj. Pustimo vzhajati cca. 1h (raje kakšno minuto več, kot manj). Nato postavimo pekač v neogreto pečico in ga pokrijemo. Če imamo pekač brez pokrova uporabimo alu folijo. Pečico vključimo na 230 st. C.

 

Po cca. 45 minutah kruh odkrijemo in pečemo še nadaljnih 10 minut, da se lepo zapeče. Počakamo, da se kruh malo ohladi, potem pa kar po njem ! 

 

Dober tek!

 

Share on Facebook
Please reload

Zadnje objavljeno

April 4, 2017

February 27, 2017

February 20, 2017

February 13, 2017

February 6, 2017

January 30, 2017

Please reload

Arhiv
Please reload

Sledite nam
  • Facebook Basic Square
  • Instagram - Black Circle
Horacijevi partnerji
Ljubljana Info Logo 3000-04-08 PNG-08.pn

©2023 by Bread. Proudly created with Wix.com