Brezglutenski koruzni mafini

V naši družini smo se zaradi prilagajanja celiakašu tudi vsi ostali (skoraj) odvadili jesti kruh. V glavnem ga sploh ne pogrešamo. Razen, ko je treba kaj dobrega namazati. Npr. tatarski biftek, domač ribji ali zelenjavni namaz in podobno...

 

V takih primerih koruzni ali riževi vaflji res niso nekaj v kar bi človek z veseljem ugriznil. Zato sem se odločila, da naredim nekaj kar bi nam prav prišlo, še posebej v času praznikov.

 

SUHE SESTAVINE

2 skodelici koruzne moke

1 čajna žlička vinskega kamna (naravni pecilni prašek)

ščep soli

 

MOKRE SESTAVINE

1 skodelica navadnega jogurta*

1/2 skodelice olivnega olja

2 jajci

300 g skute*

 

*v primeru, da ne uživate izdelkov iz kravjega mleka, lahko uporabite kozji ali ovčji jogurt oz. skuto

 

POSTOPEK

Moko presejemo v skledo, ji dodamo vinski kamen in sol. V drugi posodi z metlico na hitro razžvrkljamo jajca, jim dodamo jogurt, olje in skuto.

 

Mešamo da dobimo enakomerno maso h kateri potem postopoma stresemo še moko. Vse skupaj še enkrat zmešamo in z žlico napolnimo modelčke za mafine (navedene količine so ravno za en pekač oz. 12 mafinov) .

 

Pečemo 15-20 minut na 180-200 st. C.

 

Lahko jih tudi zamrznemo!

 

 

 

Share on Facebook
Please reload

Zadnje objavljeno

April 4, 2017

February 27, 2017

February 20, 2017

February 13, 2017

February 6, 2017

January 30, 2017

Please reload

Arhiv
Please reload

Sledite nam
  • Facebook Basic Square
  • Instagram - Black Circle
Horacijevi partnerji
Ljubljana Info Logo 3000-04-08 PNG-08.pn

©2023 by Bread. Proudly created with Wix.com