GOVEJI ZREZKI malo drugače

March 21, 2017

Brskala sem po starih kuharskih knjigah in zapiskih iz katerih so padali številni listki z recepti. Na enem je bil recept za goveje zrezke, ki sem jih včasih večkrat pripravljala. Pa sem jih po dolgem času spet. Toda, v silni vnemi,  sem pozabila slikati posamezne postopke priprave.

 

Recept je nekoliko nenavaden vendar enostaven in končni izdelek je zelo, zelo okusen!!!

 

Sestavine:

- 4 goveji zrezki (morajo biti lepi, brez žilic in maščobe, ... ker vsako žilico takoj odkrijejo ;))

- krušne drobtine

- 1 do 2 jajci

- 3 stroke česna

- peteršilj

- 2 dcl rdečega vina

- poper

- sol

- olje

 

 

Vsak zrezek sem potresla z drobtinami in poprom, čez sem položila polivinilasto vrečko in vsakega posebej potolkla, (...s tem sem preprečila, da niso drobtine "letele" naokrog in da so se vtisnile v meso).

 

Nato sem zrezke pomočila v stepena jajca in jih ponovno povaljala v drobtinah.

 

Na vročem olju sem jih ocvrla (3 minute na vsaki strani). Ocvrte zrezke sem dala v drugo ponev in jih zalila z vinom in vodo, tako, da so bili le-ti prekriti.

 

Dodala sem še sesekljan česen in peteršilj, proti koncu pa še sol po okusu. Počasi sem jih dušila 1 uro.

 

Na koncu bi lahko dodala še smetano, ali pa kakšno drugo začimbo (npr. timijan), ampak jaz nisem dodala nič. :)

 

 

 

Ena slika je vseeno nastala med kuhanjem (zrezki iz ponve), izgled ni ravno » slasten« ampak je (bilo) zelo dobro!!

 

Share on Facebook
Please reload

Zadnje objavljeno

April 4, 2017

February 27, 2017

February 20, 2017

February 13, 2017

February 6, 2017

January 30, 2017

Please reload

Arhiv
Please reload

Sledite nam
  • Facebook Basic Square
  • Instagram - Black Circle
Horacijevi partnerji
Ljubljana Info Logo 3000-04-08 PNG-08.pn

©2023 by Bread. Proudly created with Wix.com