Tortelini z gorgonzolno - žajbljevo omako

March 27, 2017

Spodnji recept se ne more ponesrečiti, je en-dva ... kuhano in zelo je okusno!

 

Samo sestavine je treba imeti, lahko tudi malo improvizirate (namesto gorgonzole kakšen drug topljiv sir, namesto tortelinov so lahko njoki, široki rezanci, špageti, namesto sladke smetane, kisla smetana in malo mleka - ne preveč).

 

Sestavine:

- Tortelini (2 vrečki oz. za 4 osebe – za 1 osebo računaš 8 do 10 dkg)

- Sladka smetana - 0,25l

- Gorgonzola (lahko so tudi mehki sirčki za mazanje - 3 kom)

- Listki žajblja (svežega ali posušenega - nadrobljenega)

- Sol po pameti in okusu, saj je že gorgonzola zelo slana

- Poper  

 

 

V posodi segrejete sladko smetano, ki ji dodate na koščke narezano gorgonzolo. Pri tem mešate, da se sir v celoti stopi (2 - 3 minute), nato dodate nadrobljen žajbelj, ter sol in poper (2 - 3 minute).

 

Medtem so tudi tortelini že kuhani (op.p.: 7 minut piše na vrečki).

 

Na odcejene torteline zlijete omako in postrežete. Zraven pa še veliko skledo solate.

Jed je primerna za naporne dneve, ko smo aktivni na vrtu ali v zimskem času, ko rabimo bolj "močno" hrano! 

 

Dober tek!

 

 

 

Share on Facebook
Please reload

Zadnje objavljeno

April 4, 2017

February 27, 2017

February 20, 2017

February 13, 2017

February 6, 2017

January 30, 2017

Please reload

Arhiv
Please reload

Sledite nam
  • Facebook Basic Square
  • Instagram - Black Circle
Horacijevi partnerji
Ljubljana Info Logo 3000-04-08 PNG-08.pn

©2023 by Bread. Proudly created with Wix.com